top of page

Trolltunga

Fottur til Trolltunga

Trolltunga er helt klart en av Norges mest spektakulære fjellformasjoner, der den svever omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet.

Lengst vest på Hardangervidda, ikke så langt fra tettstedet Odda, stikker Trolltunga rett ut av fjellet. Både selve fjellplatået og dalen nedenfor ble formet av isen som dekket store deler av Skandinavia gjennom flere istider. Hvert år kommer det tusenvis av folk hit fra hele verden, for å ta et bilde av seg selv på eller foran den verdenberømte fjellformasjonen.

Sesong

Sommersesongen varer fra 1. juni til 30. september. Vi anbefaler at du blir med på en guidet tur. Hvis du er fjellvant, kan du gå på egen hånd – men start turen før klokken åtte om morgenen, slik at du er sikker på å rekke tilbake før det blir mørkt.

I vintersesongen fra 1. oktober til 31. mai må du alltid gå sammen med en guide. Flere selskaper i området tilbyr guidede truge- eller skiturer, slik at du kan beundre Trolltunga når den er dekket av snø.

 

10–12 timers tur

Turen opp til Trolltunga (1180 meter over havet) går for det meste i høyfjellsterreng og er lang og krevende. Skal du gå den, må du være i god form og ha skikkelig turutstyr. Men du får lønn for strevet – utsikten som venter er intet mindre enn praktfull!

Fra hovedstartstedet i Skjeggedal er turen frem og tilbake 27 kilometer, med en høydeforskjell på 800 meter. Turen tar 8–12 timer inkludert pauser.

Starter du fra Mågelitopp, er rundturen 20 kilometer lang, med en stigning på 320 høydemeter. Normalt tar den 7–10 timer.

Stien er solid og god, og skilt langs stien viser hvor langt du har gått og hvor langt det er igjen til Trolltunga.

Vi anbefaler at du setter av minst to dager, slik at du øker sjansen for å få en dag med fint vær. Og vi at området rundt Trolltunga består av bratte klipper uten gjerder, så pass godt på hvor du trår!

Det er 4G-dekning på store deler av turen. I sommersesongen er fjellvakthytten bemannet hele døgnet. Det er to redningshytter langs stien – disse er kun for nødstilfeller og er ikke ment for overnatting.

Informasjon om turen til Trolltunga, parkering og transport finner du på: www.trolltunga.com.

bottom of page